U bevindt zich hier: slagwerkgroep

DE SLAGWERGROEP


In 1955 wordt er voor het eerst een poging gedaan om bij D.E.S. een tamboerkorps op te starten.  Er zijn 8 aanmeldingen en de eerste lessen worden verzorgd door R.Ruiterkamp. Helaas is het echter van korte duur want al in 1957 worden de trommels weer opgeborgen. 

Een tweede poging wordt gedaan in 1960. Op de uitvoering wordt opgetreden o.l.v. Dhr. Willemsen uit Eerbeek. Maar ook op deze groep rust geen zegen. Opnieuw gaan de trommels de kast in. Driemaal is echter scheepsrecht: op 23 augustus 1965 wederom een nieuwe start met een tamboerkorps, ditmaal o.l.v. W. Gerrits. En het blijkt te lukken. Gerrits weet van het tamboerkorps een blijver te maken en is instructeur van 1965 tot 1973.  

Dan volgt een periode met wat instructeurs die het allemaal niet lang volhouden, totdat in mei 1974 Harry Klaassen het roer overneemt. Onder zijn leiding wordt het tamboerkorps omgevormd tot een drum- en lyrakorps en wordt er met heel veel succes deelgenomen aan allerlei festivals. Het ledenaantal beleeft ook een bloeiperiode. Op enig moment wordt er in de verenigingsarchieven zelfs gesproken over 19 leden! 

In 1987 wordt Klaassen opgevolgd door M. Stegeman uit Apeldoorn, die op zijn beurt in 1994 de stok weer overdraagt aan E.Snellink uit Zutphen. In 1996 wordt besloten om de opleiding van de jeugd en de leiding van de drumband in eigen beheer te gaan doen. Snellink wordt opgevolgd door Johan Welmers, één van de leden van de drumband. Er volgt een moeilijke periode met een zeer klein aantal leden, maar met een grote groep leerlingen. De lyra’s gaan de kast in en er wordt alleen nog maar gespeeld met ongestemd slagwerk. 

De nieuwe aanpak is een succes gebleken: een aantal leerlingen is inmiddels doorgestroomd en vormt samen met de “oude garde” een hechte groep die in staat is gebleken het publiek steeds aangenaam te verrassen met haar programmakeuze en manier van presentatie.

Terug>>>Website laten maken door: Best4u Group B.V.